Kursus bersama Jabatan Kimia Malaysia

Bismillah.

Setiap yang berlaku atas izin Allah SWT. Didahulukan ucapan terima kasih kepada semua warga staf Jabatan Kimia Malaysia yang mengikuti kursus Teknik Suntingan, 3D dan Multimedia Powerpoint yang telah dijayakan pada 19hb – 21hb Januari, 2015 bertempat di Pusat Latihan Kimia Malaysia Melaka.

Mohon klik gambar untuk paparan lebih jelas.
Powerpoint Imej
Kursus merangkumi kepada tiga(3) topik yang dikongsi bersama iaitu:-

1. Teknik Suntingan Kreatif.
2. Teknik 3 Dimensi Kreatif.
3. Teknik Animasi Kreatif.

Kursus menterjemahkan kreativiti penggunaan tool dan material dengan teknik yang lebih kepada teknikal namun lebih mudah dengan metadologi pembelajaran tutorial langkah demi langkah. Teknik yang diajar dengan memaksimumkan kreativiti tanpa penggunaan perisian yang memerlukan perlbagai jenis lesen yang mahal seperti Adobe.

Sepanjang pemerhatian semasa kursus dijayakan peserta dapat mengaplikasikan setiap kaedah, teknik, material dan penggunaan tool dengan lebih mudah dengan paparan visual secara praktikal. 

Peringkat permulaan setiap teknik agak teknikal dan sukar sedikit namun apabila teknik dilakukan beberapa kali ianya sangat mudah bagi peserta menterjemahkan kreativiti dengan idea-idea inovasi, kursus tidak menjanjikan yang terbaik namun In Shaa Allah membuka ruang untuk berfikir cara kreatif dalam membangunkan slaid Powerpoint yang unik.

Terima kasih sekali lagi atas jemputan mengendalikan kursus dan In Shaa Allah dapat berkerja sama sekali lagi pada tahun-tahun akan datang. Penyediaan penginapan serta juadah secara peribadi adalah sangat baik dari pihak PLKM. Terima kasih 🙂

Muhammad Suhaily George Bin Abdullah
Negeri dibawah Bayu Sabah
FATHONAH – TABLIGH – AMANAH – SIDDIQ 

4

3

2

1

7

Baca lanjut ==>  BONUS Teknik E-Cover 100% Powerpoint.