#
kursus visio di malaysia

.

Peserta akan mahirkan diri dengan pelbagai teknik mengabungkan elemen dan pendedahan kategori rekabentuk diagram.

.

carta organisasi visio

.

Peserta akan didedahkan dengan kaedah dan konsep pembikinan bahan visual mengikut kategori agar pemahaman, kefahaman terperinci dapat membantu membangunkan rekabentuk diagram. Maka, setiap kategori dapat difahami dengan mudah iaitu cara dan bagaimana ia dihasilkan.

#

.

#

.

In shaa Allah, peserta akan tahu cara melakukan pengubahsuaian setiap rekabentuk dari segi saiz, pautan(hyperlink) data dari pelbagai sumber pengkalan data seperti Excel, Access, SQL dan pautan alatan seperti objek dari perisian lain lain seperti Paint, PowerPoint, Word dan sebagainya. Gambar diatas adalah contoh rekabentuk diagram carta organisasi. Peserta akan belajar teknik dari segi saiz, memasukkan gambar, keluasan ukuran dan pautan data dari Microsoft Excel atau dari pengkalan data yang lain.

.

#

.

Analisis bukan sahaja boleh dilakukan dari Excel, Power BI, Access dan perisian lain tetapi visio juga mampu memaparkan analisis visual seperti gambar diatas.

.

carta organisasi visiocarta organisasi visio

.

Mungkin hari ini atau esok, kemahiran membangunkan pelan lantai seperti rumah, bilik pejabat, peta perjalanan kurang penting tetapi siapa tahu suatu hari nanti seseorang akan berjumpa dengan anda untuk meminta bantuan tentang rekabentuk dalaman dan hiasan pelan lantai, pastinya kemahiran ini satu kelebihan tanpa memerlukan anda belajar perisian yang lebih komplex seperi AutoCad dan sebagainya. Visio adalah alternatif solusi sebagai penyelesaiannya, In Shaa Allah. Mudah untuk anda terjemahkan setiap idea dan kreativiti dalam bentuk paparan visual.

.

carta organisasi visio

.

carta organisasi visio

.

Bukan hanya visual tetapi data boleh dimasukkan sebagai rujukan semasa sesi pembentangan agar mudah untuk difahami, rujuk gambar diatas ikon beserta data.
Apa sahaja tugasan anda, Mind Mapping sangat membantu untuk analisis setiap persoalan dan solusinya. Maknanya, anda sedang membangunkan bahan rujukan sebagai keperluan dan rujukan seperti peta majlis ilmu yang boleh dituai dan dikongsi bersama.

carta organisasi visio

.

In Shaa Allah banyak lagi yang akan dikongsi semasa anda mengikuti bengkel samada Hybrid atau secara bersemuka bersama penceramah, peluang untuk berbincang, berkongsi kemahiran masing-masing dalam bengkel nanti.

.

#

FAHAMI KONSEP VISIO

Mahirkan dengan yang asas, alatan dan fungsi dalam kategori rekabentuk

#

BINA REKABENTUK VISUAL

Mulakan dengan asas visual shape serta pautan dan kesan khas serta elemen latar

#

UBAHSUAI DENGAN PELBAGAI ELEMEN

Dapatan, idea dan kreativiti diterjemahkan!

carta organisasi visio

.

Peserta sedang membentangkan aktiviti projek akhir.

.

carta organisasi visio

.

carta organisasi visio

.

carta organisasi visio

Penceramah/Trainer

when looking at its layout. The point of using VISIO, content here', making it